Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Khamis, 1 April 2010

AHLI MOSSAD DITANGKAP MENGGUNAKAN PASPORT PALSU


Jumaat, 02/04/2010 – Menurut sumber berita Algeria, pihak keselamatan mereka telah berjaya menahan seseorang yang bekerja sebagai pengintip “Mossad” Israel, yang mana memiliki paspot palsu Sepanyol.

Bedasarkan maklumat yang diterima, pihak keselamatab Algeria telah menahan pengintip zionis yang menggunkan nama “Alberto” (35 tahun) di tengah Bandar Hassi Messaoud, berhampiran pejabat kajian Mesir yang memiliki kontrak dengan syarikat minyak. Dia telah berjaya memasuki Algeria dengan menggunkan paspot palsu Sepanyol, spekulasi menyatakn yang dia juga menggunakan pengenalan palsu Sepanyol, menerimas visa melalui salah satu kedutaan Algeri di Eropah, sebelum tiba di ibu negara Algeria, melalui Bandar Barcelona. Pihak berkuasa Algeria masih menyiasat bagaimana suspek dapat memiliki visa ke Isarael semasa memegang paspot palsu Sepanyol, namun terdapat campurtangan oleh pihak berkuasa Amerika Syarikat apabila “Alberto” meminta bantua kedutaan Amerika akibat dari kurang hubungan kerjasama antara Algeria dan entiti Israel.

Sumber juga memetik pihak berkuasa berkata: Agen “Mossad” fasih bertutur dalam bahasa Arab, bergerak dalam kejiranan yang terkenal dan mengaku seorang Muslim dengan menyatakan bahawa dia pernah menyertai solat Jumaat di Masjid Bilal bin Rabah and duduk di kafe awam, dan menunjukkan sifat – sifat seorang Arab. Sumber lain menyebut, pembantu ketua “FBI” John Pistole yang melawat Algeria khamis lepas, dalam misi untuk menilai kes pengintip Israel dengan kerajaan Algeria kerana umum tahun tiada sebarang ikatan atau komunikasi antar Algeria dan Israel.

sumber : The Palestine Telegraph

Tiada ulasan:

Catat Ulasan