Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Khamis, 8 April 2010

GERAKAN JIHAD ISLAMIAH MENYERU PENANGKAPAN TENTERA ISRAEL


Khamis , 08/04/2010 – Gerakan Jihad Islamiah di Palestin menyeru penculikan tentera Israel sebagai tahanan dan memastikan mereka dapat membuat pertukaran dengan rakyat Palestin yang dipenjara oleh Israel.

Gerakan ini menambah bahawa penangkapan begini adalah satu-satunya pilihan untuk menamatkan bilangan tahanan Palestin dan memastikan pembebasan mereka dari penjara-penjara Israel. Khalid Al-Batsh, seorang pemimpin politik Jihad Islam, menyatakan bahawa semua pilihan yang akan dilaksanakan adalah demi menjamin kebebasan tahanan Palestin secara sah.

Beliau membuat kenyataan tersebut ketika tunjuk perasaan di hadapan palang merah di Bandar Gaza Ahad lalu. Al Batsh disebut untuk memperjuangkan fail dari tahanan sebagai keutamaan kerana mereka selama ini menjadi sasaran kekejaman dan serangan secara berterusan.

Beliau selanjutnya disebut untuk mencapai perpaduan antara semua puak, dan menyatakan bahawa puak-puak Palestin tidak akan pernah meninggalkan isu tahanan, dan akan terus bertindak untuk pembebasan mereka.

sumber : The Palestine Telegraph

Tiada ulasan:

Catat Ulasan