Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Selasa, 6 April 2010

ISRAEL KEMBALI KEPADA DASAR KEPEMBUNUHAN


Selasa, 06/04/2010 – Menteri Perlindungan Alam Sekitar Israel, Gilad Ardenne, sebagai maklumbalas keatas operasi Kissufim yang membunuh seorang askar dan pegawai Briged Golani Brigade jumaat lalu, menggesa supaya tikdakbalas perlulah tegas dan kuat, juga menambah, “Kita tidak perlu operasi kekenteraan besar seperti ‘operasi cast lead’, tetapi tiada ertinya kalau menghentikan pembunuhan”.

Dia menambah, “Pimpinan organisasi Palestin dan aktivisnya mesti dalam ketakutan dalam hidupnya setiap waktu, daripada mereka merancang operasi ketenteraan berikutnya, kita mesti ganggu dan kelirukan mereka dengan mengancam nyawa dan menyapu bersih mereka.”.

Ketika merujuk kepada proses damai, dia berkata,” Adalah tidak diketahui apa yang menyebabkan Presiden Obama menukar haluan dengan memaksa permintaan tambahan daripada Israel”. Dia menyatakan bahawa Obama tidak pernah menyatakan pada sebelum pilihanraya Presiden Amerika Syarikatnya untuk membahagi Baitulmuqaddis ketika ucapannya di persidangan tahunan AIPAC’s dua tahun lalu, tetapi berkata bahawa Baitulmuqaddis adalah bandar bersatu, seperti yang dia katakan.

sumber : The Palestine Telegraph

Tiada ulasan:

Catat Ulasan