Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Rabu, 14 Julai 2010

KAPAL HOPE AKAN TETAP MENUJU KE GAZA


Khamis, 15/07/2010 – Pihak Yayasan Qadafi, menegaskan bahawa kapal “Harapan” yang disewanya untuk menyampaikan bantuan akan tetap bergerak menuju Gaza dan tidak akan pergi ke pelabuhan el Arish di Mesir. Yayasan Qadafi menafikan berita yang disampaikan dari sumber pihak keselamatan Mesir yang sebelumnya menyatakan bahawa mereka menerima permintaan dari kapal Libya untuk berlabuh di el Arish.

Pengarah Yayasan Qadafi, Yusuf Shawan menafikan dengan tegas apa yang dinyatakan sumber keselamatan Mesir bahawa kapalnya akan tiba di pelabuhan el Arish pagi Rabu kerana telah mendapatkan izin untuk memunggah muatan ubat-ubatan dan makanan untuk Gaza.

Beliau mengatakan, “Kami tidak keluar dari Libya kecuali untuk menuju Semenanjung Gaza. Apa yang disampaikan pihak keselamatan Mesir tersebut tidak lain hanyalah harapan mereka.” Beliau menambah, “Kami akan menuju Gaza dan tidak akan pergi kecuali ke Gaza.” Shawan sebelumnya menyatakan bahawa kapal tersebut akan tetap menuju Semenanjung Gaza meskipun ada peringatan ancaman serangan dari Israel jika tidak mengubah arah tujuannya.

sumber : COMES

Tiada ulasan:

Catat Ulasan