Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Jumaat, 26 November 2010

Zionis Menggunakan Facebook Untuk Mengesan Ahlinya Bagi Menjalani Latihan Ketenteraan


27 November 2010 - Bethlehem, Menurut surat khabar "Daily Telegraph" Britain, lebih dari seribu wanita Zionisme yang cuba untuk mengelakkan diri daripada menjalani latihan ketenteraan melalui akaun facebook mereka.

Juru bicara tentera Israel,Kapten Arieh Celikr mengatakan bahawa menggunakan laman rangkaian sosial popular itu, mampu mengesan beratus-ratus pelapis tentera zionis yang cuba mengelakkan diri dari terlibat di dalam latihan ketenteraan .

Dalam satu kes, seorang gadis yahudi ditangkap seorang wanita selepas Zionis menghantar fotonya di facebook yang mana ketika itu ia sedang makan di restoran halal, sementara yang lain memakai pakaian yang terbuka.

Zionis juga mengesan ahlinya melalui gaya hidup. Sebagai contoh penggunaan komputer dan mungkin bercakap di telefon dan menonton TV merupakan larangan dalam agama Yahudi pada hari Sabtu.

Ini menunjukkan bahawa latihan ketenteraan adalah wajib bagi Zionis yang berusia lebih daripada 18 tahun, dan tempoh perkhidmatan untuk lelaki dan wanita tiga tahun menjadi dua tahun.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan