Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Selasa, 12 April 2011

PM Zionis Laknatullah Membiayai Pembelian Bateri Tambahan Sistem Iron Dome


12 April 2011 - PM Zionis laknatullah, Benjamin Netanyahu telah memutuskan untuk memindahkan sejumlah wang untuk perkhidmatan keselamatan bagi membeli empat bateri tambahan sistem "Iron Dome". Sistem "Iron Dome" mampu memintas roket yang ditembak oleh pejuang Palestin dari Semenanjung Gaza kearah penempatan haram dan kem-kem tentera rejim zionis.

Akhbar "Haaretz" melaporkan, Benjamin Netanyahu telah memutuskan untuk tidak menunggu bantuan kewangan dari AS sebanyak 200 juta USD. Menteri Kewangan zionis telah memutuskan untuk memperuntukkan sebanyak 260 juta syekal kepada Jabatan Pertahanan zionis tanpa memberikan butiran lanjut bagaimana untuk menggunakan dana tersebut.

Benjamin Netanyahu telah memuji keberkesanan sistem "Iron Dome", dia merujuk kepada prestasi yang ditunjukkan oleh sisterm pertahanan 16 peluru berpandu jarak dekat itu, katanya.

Bagaimana pun pejuang Palestin mendakwa sistem tersebut tidak beroperasi dengan berkesan. ini dibuktikan dengan serangan 60 buah roket hanya 8 roket sahaja yang dapat dikesan oleh sistem berkenaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan