Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Khamis, 30 Jun 2011

Ehud Barak: Kami Akan Sekat Semua Kapal Armada LL4G Ke-2 Dengan Menggunakan Kekerasan Tahap Maksimum

30 Jun 2011 - Menteri Pertahanan Zionis, Ehud Barak telah mengeluarkan arahan kepada semua tenteranya supaya menghentikan konvoi armada kapal LL4G ke-2 dengan menggunakan kekerasan tahap maksimum sekiranya aktivis LL4G ke-2 gagal menghentikan kapal mereka dari terus mara ke pelabuhan Semenanjung Gaza.

Radio Israel memetik ucapan Ehud Barak itu "Saya mengeluarkan arahan kepada semua armada laut tentera Israel supaya menghentikan konvoi "LL4G ke-2" dengan menggunakan keganasan dan kekerasan tahap maksimum jika perlu", kata Ehud Barak. Sementara itu, jurucakap tentera rejim Zionis, Avijay Aderay bertindak menafikan bahawa pihaknya bertanggungjawab mensabotaj dan merosakkan beberapa buah kapal konvoi LL4G ke-2 tetapi tidak menafikan insiden berkenaan adalah salah satu arahan daripada rejim tersebut untuk menghalang kedatangan konvoi tersebut dengan apa cara sekali pun.

Avijay Aderay berkata pihaknya tetap akan memastikan konvoi tersebut berlabuh sama ada di pelabuhan Israel di "Ashdod" atau di pelabuhan El Arish, Mesir dan setelah pemeriksaan dilakukan barulah semua barang akan dipunggah untuk dihantar ke Gaza melalui jalan darat. Jurucakap armada LL4G ke-2 berkata, terdapat percubaan zionis untuk menenggelamkan salah sebuah kapal konvoi yang dilakukan oleh agen Mossad Israel sebelum bantuan kemanusiaan itu belayar menuju ke Semenanjung Gaza.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan