Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Rabu, 29 Jun 2011

Rejim Zionis: Kami Tidak Akan Benarkan 1 Kapal Pun Dari Armada LL4G Ke-2 Sampai Ke Perairan Gaza

30 Jun 2011 - Ketua Turus Tentera Rejim Zionis, Jeneral Benny Gantz berkata bahawa pihaknya tidak akan sesekali membenarkan kapal armada LL4G ke-2 sampai ke perairan Gaza.

Jeneral Benny Gantz berkata sedemikian semasa majlis tamat tentera tambahan zionis. Bagi Israel, misi LL4G tersebut sebenarnya bukan sahaja tidak menghormati Israel sebagai sebuah negara tetapi secara tidak langsung mencabar kewibawaan Israel dan kami bersiap sedia menyahut cabaran itu, katanya lagi.

Rejim tentera Zionis telah melakukan persiapan rapi bagi menghadapi armada kapal LL4G ke-2 dan tidak akan membenarkan mereka melampaui sekatan tentera laut zionis yang dikenakan ke atas perairan Gaza, tidak kira samada aktivis membawa senjata atau tidak.

Jeneral Benny Gants menambah lagi, keadaan di Semenanjung Gaza adalah stabil, kerja-kerja pembangunan sedang pesat berlaku, rakyat Gaza boleh datang ke restoran, memandu kereta, menonton televisyen dan lainnya, apa lagi yang menyebabkan aktivis ini bersungguh-sungguh menghantar bantuan ke Gaza, tidak lain kecuali hendak mencabar Israel.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan