Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Isnin, 18 Julai 2011

Armada Kapal Perancis LL4G Ke-2 Berusaha Menuju Ke Iskandariah, Mesir. Bakal Sampai Ke Perairan Semenanjung Gaza Bagi Menyempurnakan Misi LL4G Ke-2

19 Julai 2011 - Armada kapal LL4G ke-2 milik Perancis yang bernama "Karamah" yang turut serta dalam kempen memecahkan kepungan negara haram Israel ke atas semenanjung Gaza sedang dalam perjalanan menuju ke Iskandariah, Mesir setelah berhenti lama di Greece. Perhentian lama di Greece disebabkan pihak berkuasa Greece menghalang semua armada kapal LL4G ke-2 berlepas dari perairannya menuju ke perairan semenanjung gaza.

Kerajaan Greece dengan arahan negara haram Israel telah menghalang 9 buah armada kapal dan bot LL4G ke-2 daripada berlepas dari perairan Greece menuju ke perairan semenanjung Gaza. Kerajaan Greece juga akan bertindak dengan menggunakan kekerasan tahap maksimum jika para aktivis LL4G ke-2 yang berlabuh di perairannya berkeras mahu meneruskan pelayaran mereka menuju ke perairan semenanjung Gaza.

Pihak berkuasa Perancis juga telah memberikan amaran kepada semua rakyatnya supaya tidak mengambil bahagian dalam misi LL4G ke-2 dengan alasan misi itu berbahaya dan peserta LL4G ke-2 akan berhadapan dengan tindakan ganas tentera zionis laknatullah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan