Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Isnin, 11 Julai 2011

Kerajaan Haram Israel: Terima Kasih Kerajaan Greece, Anda Berjaya Menghalang Armada Kapal LL4G Ke-2 Dari Sampai Ke Perairan Semenanjung Gaza

12 Julai 2011 - Presiden negara haram Israel, Shimon Peres mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Greece dan juga PMnya, Papoulias Karolos kerana telah bekerjasama menghalang armada kapal LL4G ke-2 dari sampai ke perairan Semenanjung Gaza. Shimon Peres berkata demikian semasa bermesyuarat bersama rakan sejawatnya itu di al-Quds.

Kerajaan Greece telah berjaya menghalang semua kapal yang menyertai armada LL4G ke-2 daripada meninggalkan pelabuhannya menuju ke perairan semenanjung Gaza dalam masa lebih dari seminggu. Shimon Peres juga menggesa Ketua Setiausaha PBB, Ban Ki-moon supaya menggunakan pengaruhnya untuk menghalang perjalanan armada kapal LL4G ke-2 menuju ke perairan semenanjung Gaza dengan alasan untuk mengelakkan dari berlakunya keganasan seperti yang berlaku ketika misi LL4G yang pertama Mei 2010. Presiden Greece kemudiannya bertemu dengan PM Israel laknatullah, Benjamin Netanyahu petang semalam dan pada hari ini beliau dijadualkan akan ke Ramallah untuk menghadiri mesyuarat dengan pegawai-pegawai Palestin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan