Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Selasa, 20 September 2011

Ulangtahun Ke-90 Kerajaan AS Laknatullah Dan Kerajaan Britain Laknatullah Menyokong Penuh Deklarasi Balfour

(surat deklarasi Balfour dalam bahasa Inggeris)

* Ulangtahun ke-90 Kerajaan AS laknatullah menyokong pembentukan negara haram Israel.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jabatan Luar Negeri2 November 1917

Kepada Tuan,Lord Rothschild

Dengan sukacitanya saya ingin memberitahu atas nama Raja Britain deklarasi berikut sebagai tanda simpati kami dengan aspirasi Zionis Yahudi yang telah disampaikan kepada Kementerian dan telah diluluskan oleh:

"Kerajaan Raja Britain menyokong pembentukan tanah air nasional bagi orang-orang Yahudi di Palestin, dan akan melakukan yang terbaik untuk memudahkan tercapainya tujuan ini. Untuk secara jelas difahami, bahawa tidak akan dilakukan perkara yang mungkin merugikan hak-hak sivil dan keagamaan masyarakat non-Yahudi yang ada di Palestin sekarang, atau hak-hak dan status politik yang dinikmati oleh orang-orang Yahudi di negara-negara lain.

Saya amat berterima kasih jika anda membawa kenyataan ini kepada Persekutuan Zionis.

Yang benar,Arthur Balfour

-----------------------------------------------------------------------------------------------


Surat ini adalah langkah pertama yang diambil oleh Barat bagi mengasaskan entiti Yahudi di tanah Palestin. Dimana kerajaan Britian telah berjanji untuk membina sebuah negara Yahudi di Palestin. Usul perbentukan negara haram Israel telah mendapat sokongan penuh kerajaan AS di PBB.

Orang-orang Palestin terus menderita apabila orang-orang Yahudi menjejakkan kaki ke tanah Palestin, malapetaka terus memburu mereka dari rumah ke rumah pada tahun 1948, dan rumah mereka di hancurkan pada tahun 1967, pembunuhan dan pemusnahan berterusan sehingga kini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan