Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Khamis, 27 Oktober 2011

Kontroversi Kek "Enot"

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog sautulhaqq… disini saya ingin berkongsi dengan anda mengenai kontroversi sebuah kek yang dibuat oleh seorang artis Malaysia yang pernah mencetuskan kontroversi mengenai "pelaksanaan hukum hudud di negara Malaysia"… artis berkenaan bernama “Enot”


(kek kontroversi "Enot")

kontroversi kek artis ini ialah terdapat gambar “badan wanita memakai pakaian dalam” diatas keknya (gambar atas)… gambar kek berkenaan pernah ditayang di ruangan facebooknya di sini (sekarang sudah tiada lagi kerana gambar itu sudah dikeluarkan) dan artis ini juga mengeluarkan komen yang tidak cerdik bagi mempertahankan tindakannya itu. antara komennya apabila ditegur ialah:

- Ni makanan halal dik apanya yang haram??adik tuhan ke tahu letak kan haram n halal atas keja seseorg.. jdi klu xsuka untk melihatnya delete fb akk ni dri jd friend adik k tq.. kt manusia buat keja kt x pyh nak sibuk wat keja tuhan..

(komen di facebook “Enot”)

p/s khas buat Enot: kek yang awak buat tu memang halal... yang haram tu gambar yang dekat atas kek buatan awak tu... gambar yang tidak menutup aurat... di dalam Islam, penganutnya yang berjantina wanita diwajibkan menutup aurat... mereka cuma boleh mendedahkan muka dan tapak tangan sahaja... lain-lain anggota tubuh badan cuma boleh dilihat oleh lelaki yang bergelar suami sahaja... orang lain tidak boleh tengok... mendedahkan aurat di khalayak ramai hukumnya adalah haram... seperkara lagi... ramai sahabat-sahabat yang menegur anda sebab mereka sayangkan anda... mereka menunaikan tanggungjawab sebagai seorang Islam iaitu menegur antara satu sama lain jika ada melakukan kesilapan... mereka menegur anda di dunia ini supaya di akhirat nanti apabila Allah tanya mereka boleh jawab... sudah-sudahlah dengan kontroversi yang awak timbulkan ini... jangan ingat dunia je... fikir juga pasal akhirat... dunia ini sementara... akhirat tu kekal selamanya...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan