Selamat Datang ke blog sautulhaqq

Isnin, 22 Oktober 2012

HAMAS Tidak Akan Mengiktiraf Pilihanraya Yang Diadakan Di Tebing Barat

Isnin, 22/10/2012, Semenanjung Gaza - Presiden Palestin yang PENIPU, Mahmoud Abbas telah mengumumkan berita kemenangan pergerakan FATAH di dalam pilihanraya umum Palestin di kebanyakan kerusi parlimen yang diadakan kawasan TEBING BARAT. Pilihanraya umum Palestin kali ini diboikot oleh pergerakan HAMAS kerana terdapat banyak penipuan yang didalangi oleh Mahmoud Abbas.

Presiden SPR Palestin, Hanna Nasser berkata bahawa 54.8 peratus dari 500,000 orang rakyat Palestin yang layak mengundi telah keluar menbuang undi.

Kemenangan pergerakan FATAH di dalam pilihanraya umum Palestin kali ini adalah dengan menggunakan cara MENIPU sudah dijangka dari awal lagi. Pergerakan HAMAS membatalkan proses membuang undi di kawasan SEMENANJUNG GAZA dan menyatakan bahawa pihak HAMAS tidak akan sesekali mengiktiraf kemenangan FATAH di kawasan TEBING BARAT.

Diantara faktor utama pergerakan HAMAS memboikot pilihanraya umum yang diadakan di kawasan TEBING BARAT ialah kerana kegagalan proses rundingan damai diantara HAMAS-FATAH.

Pilihanraya umum Palestin diadakan telah diadakan dikawasan TEBING BARAT pada hari Sabtu (20/10/2012). Selebihnya akan diadakan pada hari Rabu (24/10/2012).

"Pilihanraya kali ini mengukuhkan kekuasaan mereka (FATAH) dan tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan konsensus kebangsaan. Pilihanraya kali ini bukan pilihanraya untuk rakyat Palestin tetapi untuk FATAH", kata jurucakap pergerakan HAMAS, Fawzi Barhum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan